FLYTTSTÄD

Vi är din hjälp för flyttstädning i Stockholm och Södertälje.

Vi på Swedish Moving AB utför både flytthjälp och  flyttstäd och tar oss an dom flesta städuppdrag och har lång erfarenhet inom dom tjänster vi erbjuder. Förutom flyttstäd gör också andra städuppdrag som t ex byggstäd, rensning av garage, lokaler etc. Behöver ni andra hushållsnära tjänster så kan vi ställa upp på detta också.

Vi utför ett stort antal flyttstädningar i Stockholm med omnejd (Uppsala, Nyköping, Enköping, Gnesta, Nyköping m fl). Våra priser varierar beroende på storlek, helg/vardag och avstånd från Stockholm samt antal bokningar vi har det datum ni önskar.
Se även vår checklista för flyttstäd

 

Flyttstäd – förfråganHur går det till

Vi erbjuder alltid flyttstäd till våra kunder som flyttar. Vi kan också erbjuda enbart flyttstäd men föredrar att göra detta åt de som flyttar åt oss. Våran flyttstäd är komplett och vi gör t ex alltid fönsterputs som andra firmor ofta tar separat pris för. Vi bifogar en checklista i alla våra offerter. Vi har 7 dagars nöjd kund garanti så att om de ny ägarna inte är nöjda återkommer vi och åtgärdar eventuella missar. Vi försöker i möjligaste mån försöka få de nya ägarna komma och besiktiga medan vi fortfarande är kvar på plats och kan åtgärda på en gång. Det är betydligt sämre om besiktning sker senare och detr kan bli stressigt att återkomma igen då inflytt oftast sker ganska omgående. I värsta fall har de nya ägarna inte besiktigat alls och upptäcker saker de inte är nöjda med medan de flyttar in. Vi kan dessvärre inte erbjuda kompensation annat än att komma och åtgärda missar. Flyttstädning är alltid väldigt subjektivt och bedömning kan ske väldigt olika från person till person men även beroende på skicket av bostaden. Nya bostäder är ofta lätt att få skinande rena, medan äldre slitna kan vara omöjligt att få perfekta beroende på slitage o missfärgningar. Detta är viktigt att tänka på för de nyinflyttande. En städfirma kan endast ta bort smuts o tvätta rent, men inte få det att se ut som nytt.

Vi har lång erfarenhet av flyttstädning och gör såklart ett professionellt jobb, men hur noga man än städar kan den nitiske kontrollanten alltid hitta någon detalj att slå ner på. Vi ifrågasätter aldrig klagomål oavsett hur litet utan accepterar och återkommer snarast möjligt för att åtgärda.

Vi använder enbart ekologiska och ofarliga produkter och kem-material vid städning. Många av de produkter som säljs på stormarknader mm kan vara giftiga och alldeles för starka även om de är snabba och effektiva. En grundregel vid städning är också att jobb så torrt och använda så lite kemikalier som möjligt. Att ta en koncentrerad flaska och spraya på för fullt kanske ger snabbt resultat men det är inte bra för varken materialet eller miljön.

RUT/betalning mm

Städning räknas som skattereducerande och man kan göra avdrag för 50% av arbetskostnaden. Man måste separera materialkostnaden som vid städning är låg samt eventuell transportkostnad som framkärning etc. Tidigare var det få kontroller från skatteverket och alla RUT-ansökningar gick igenom. På senare tid har skatteverket anställt ett stort antal handläggare som nitiskt går igenom varenda detalj i många RUT-ansökningar. Detta innebär dessvärre att även om man gjort städning men missat någon detalj i dokumentationen kan RUT-ansökan avslås och inga pengar utbetalas. Vi tycker detta är fel, men har genom lång erfarenhet utarbetat ett mycket noggrannt dokumentationsystem som är så detaljrikt att inte någon kontroll ska kunna slå ner på ansökan. Detta är viktigt eftersom kunden kan bli ansvarig då RUT ej utbetalas och krävas på dessa pengar. Trots att RUT och ROT funnits i flera år finns det inte 100%-iga otvetydliga regler som kan utesluta att något blir fel. Vi hoppas på att systemet görs om så att skattereduktion får tillbaka sitt riktiga syfte, dvs att se till att städarbete mm redovisas ordentligt och att arbetskraften är godkännd och att alla avgifter och skatter betalas in som de ska.

Vi lägger nästan alltid ett fast pris på städning. Om samma kund även bokar flyttning med oss så ser vi till att redan vid bokning separera tydligt vad som är städning och hur mycket som RUT-delen avser. Detta för att minimera eventuella oklarheter och missförstånd. Vi har genom åren gjort många tusen flyttstädninga och vid varje arbete skickar vi alltid minst en mycket erfaren person som leder arbetet för alla och kontrollerar att alla moment blir gjorda. Vi är inte den billigaste firman som utför städning. Konkurrensen är väldigt stor och vi satsar mer på kvalitet än att försöka vara billigast. Genom att kombinera både flyttstäd, flyttning, packning och ibland även installering mm kan vi erbjuda våra kunder ett attraktivt totalpris som faktiskt även kan konkurrera med de billigaste.